AVV: de democratische vakbond

Werk je in een winkel? Goed nieuws op 1 juli

Op 1 juli gebeuren weer mooie dingen: de lonen gaan omhoog, er komt een nieuwe, betere loontabel en jongeren gaan eerder het volwassenloon verdienen. 


Check je salarisstrookje

In de cao Retail non food gaan elk half jaar de loontabellen omhoog. De lonen stijgen mee met de gemiddelde loonstijging in Nederland. Die was afgelopen half jaar 1,23%. Check dus op je salarisstrook van juli of je er zoveel op vooruit bent gegaan.

Nieuwe loontabellen

Een tweede verandering is dat de loontabellen worden vernieuwd, en ook verbeterd. Zeker voor mensen van 21 jaar en jonger komt er nu meer loon en meer groeimogelijkheden. Was het vroeger zo dat het niet uitmaakte wat je deed, assistent-filiaalmanager of winkelmedewerker, je verdiende als 21 jarige hetzelfde, nu verdien je meer naarmate je meer verantwoordelijkheden hebt.

Nieuwe medewerkers krijgen meteen deze nieuwe loontabel. Andere medewerkers krijgen de nieuwe loontabel bij het bereiken van het volgende ervaringsjaar (of als zij een periodiek krijgen na de beoordeling). De cao Retail non food stelt wat een werkgever minimaal moet bieden, je werkgever mag dus meer doen!

Sommige werkgevers zetten meteen iedereen over in de nieuwe, gunstigere loontabellen. Check bij je werkgever of dit in jouw bedrijf ook zo is. 

Eerder volwassen loon

Ander goed nieuws is dat de leeftijd waarop je het vakvolwassen loon gaat verdienen weer is gedaald. Dat betekent dat je nu op je 21e het volwassenloon verdient, dat was 22 en vorig jaar 23 jaar. 


Meer weten? Kijk op deze pagina van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, of op deze pagina van InRetail

01 juli 2019

© 2017 AVV - PrivacyDisclaimer

Verenigingenweb
Cancel